tirsdag 7. april 2009

Kategori 1. Misbruk av bilder på internett.

Jeg har hentet noen sitater fra heftet "i beste mening", hvor Stamnes referer til 2 kategorier av bildemisbruk på internett. Denne informasjonen har han hentet fra Kripos. Jeg siterer:

"Ifølge Stamnes gjør KRIPOS mange beslag av
alvorlig karakter. Dette er bilder og filmer der
barn faktisk blir seksuelt misbrukt eller fremstilles
som modeller i kommersiell posering. Det er
disse bildene og filmene KRIPOS bruker mest
tid på.
Men den kategorien som vokser raskest, er
imidlertid de beslagene som består av bilder som
barna har produsert selv og lagt ut. Mange unge
har i ettertid angret på det de har gjort foran
kamera og som deretter er lagt ut til alles påsyn
".(1)
(1.http://www.datatilsynet.no/upload/Dokumenter/publikasjoner/veiledere/I_beste_mening_endelig.pdf)


Dette er direkte sitat fra heftet I beste mening Noe jeg anbefaler samtlige til å lese videre i. I dette heftet står det mye nyttig informasjon som foreldre og barnehageansatte burde sette seg dypere inn i.



Så hva gjør du dersom du finner krenkende bilder på internett, dette være seg barn eller voksne? Den enkleste måten å få bilder fjernet fra internett på, er å ta direkte kontakt med den som har lagt ut disse. Men i enkelte tilfeller kan det være vanskelig å finne denne personen, eller at vedkommende ikke ønsker å få disse bildene fjernet. Det er i disse tilfellene man kan benytte seg av personvernloven. Denne loven gir deg rett til å få disse bildene fjernet. Du kan da melde forholdet til politiet, som må gå videre med saken.
Dersom du finner bilder av barn på nettet som du mener ikke burde være der, kan du melde fra til Kripos. Disse har en nettside som heter tips.kripos.no, og har samme internettadresse. Denne siden er opprettet for at du og jeg skal kunne være med på å hjelpe Kripos i deres arbeid med å avsløre seksuelt misbruk av barn på internett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar